Beløbsgrænse for inkasso

En beløbsgrænse for inkasso definerer det mindste og højeste beløb på den faktura
som en kreditor ønsker at sende til inkasso. Beløbsgrænsen er forskellig fra inkassobureau til inkassobureau.

Hvilke beløb kan sendes til inkasso?

Mange små og store danske virksomheder har fra tid til anden problemer med deres ubetalte fakturaer og søger derfor til inkasso som en mulighed – hvilket både kan foretages hos en advokat og en inkassovirksomhed.

For mange er inkasso relativt nyt – og vi forsøger henholdsvis med vores ordbog og inkassoskole at gøre emnet langt nemmere små- og mellemstore danske virksomheder der har brug for effektive processer.

Et af de spørgsmål vi ofte får er “Hvor små og store krav håndterer i?”, “Hvilke beløb er relevant at sende til inkasso” og “Kan inkasso betale sig for mit krav?”

Vi håndterer alle krav, uanset beløbets størrelse – fra få hundrede kroner til flere hundredetusinde af kroner.

Hvilken beløbsgrænse er der for at sende til inkasso?

Dansk erhvervsliv går hvert år glip af mere end 30 mia. kroner fra deres debitorer, til stor hovedpine og likviditetsproblemer til følge.
Mange har den udbredte opfattelse at inkasso skal være af et vist beløb for at det kan betale sig.

Det er imidlertid ikke korrekt. Alle krav skal kunne betale sig at inddrive, og for nogle er få tusinde kroner mange penge – hvor for større virksomheder er beløbet måske af mindre betydning. Uanset om beløbet meget eller lidt og dig og din virksomhed, så er der ingen grænse for hvor stor en inkassosag kan være.

Kan det betale sig at sende min sag til inkasso?

Mange tror fejlagtigt at en ubetalt faktura skal være af en vis størrelse før den overskygger de omkostninger der er i forbindelse med oprettelse af sagen.

Det er imidlertid ikke korrekt. Med et inkassofirma der har et “no cure, no pay” koster det dig 0 kroner at oprette og følge din sag. Formår de ikke at indkræve dine penge – så koster det dig ikke noget.

Nogle inkassofirmaer har en beløbsgrænse for indsendte sager og man skal altid overveje om det er tiden værd, hvis man i stedet kunne lave mere arbejde og dermed tjene penge på den tid man skal bruge på inkassosagen.

Man skal altid overveje fordele og ulemper ved afregningen af en inkassosag og afhængigt at inkassofirmaet kan det nogle gange være en fordel at betale et beløb for at komme i gang.