Advokat

En advokat er en juridisk rådgiver der løser forskellige problemstilinger for både privatpersoner og virksomheder.
Advokater beskæftiger sig med lovgivning indenfor forskellige områder og kan assistere klienter på retslige områder.

Hvad er en advokat?

En advokat er en juridisk rådgiver der har en detaljeret viden om lovgivning og har ofte specialiseret sig i bestemte fagområder. Ved at specialisere sig i bestemte fagområder får advokaten en dybdegående viden der er med til at sikre advokatens klienter at lovgivning, processer og lignende bliver overholdt. En advokat kan f.eks. være specialiseret i strafferet, boligret, familieret eller inkasso.

Advokater har mulighed for at hjælpe klienter som både anklager og som forsvarer. Arbejdsopgaverne kan være meget forskellige alt efter specialisering og kan bestå af f.eks. papirarbejdet i forbindelse med køb af bolig, udarbejdelse af testamente eller assistere klienter i retten.

advokat underskriver kontrakt

Hvad er forskellen på en advokat og en jurist?

En advokat og en jurist kan arbejde med de samme opgaver, så det er umiddelbart ikke nemt at se den store forskel. Dog er der den forskel at advokater har en beskyttet titel, hvorimod at jurist ikke er en beskyttet titel. Det betyder med andre ord, at alle i princippet kan udgive sig for at være jurist. Dog vil en jurist typisk have gennemgået en juridisk uddannelse og/eller have anden relevant baggrund.

Som udgangspunkt kan du sige at forskellen mellem advokater og jurister er, at det kun er advokater der har møderet i en retssal. Så skal du i retten, er det formentlig en advokat du skal have hjælp af. En jurist kan hjælpe med stort set alle andre juridiske opgaver med både vejledning og rådgivning. Men juristen har meget begrænset ret til at repræsentere klienter i en retssal.

Advokater har mulighed for at hjælpe klienter som både anklager og som forsvarer. Arbejdsopgaverne kan være meget forskellige alt efter specialisering og kan bestå af f.eks. papirarbejdet i forbindelse med køb af bolig, udarbejdelse af testamente eller assistere klienter i retten.

Har du brug for en inkassoadvokat?

En inkassoadvokat er en advokat der har specialiseret sig i at hjælpe klienter med inkasso. Ved at benytte en inkassoadvokat til dine inkassosager er du sikret at hele inkassoprocessen håndteres korrekt efter dansk lovgivning. Inkassoadvokaten kan hjælpe dig med alt lige fra rykkerproces til fogedretten.

Hos Inkassofirma.dk kan vi anbefale både advokater og inkassoadvokater som står klar med at hjælpe med processen omkring at stå for rykkere, inkasso eller evt. retslige tiltag.

Har du brug for en inkassoadvokat kan Inkassofirma.dk rådgive dig om, hvilken løsning er vil være den bedste ud fra situationen. Vi hjælper dig med alt lige fra rykkerstyring, inkassovarsel og Fogedretten.

 

Find nemt en advokat til et hvilket som helst formål

Uanset om det drejer som inddrivelse af tilgodehavender eller andre juridiske aspekter, kan vi hjælpe med at finde en den rigtige advokat som står parat til at hjælpe med lige præcist det område du står og mangler hjælp til.